Hiljaista elämää

Hiljaista elämää

2. tammikuuta 2016

Huokaa rukous


Lauri Maarala
"Huokaa rukous"
(Kirjapaja 2015)


"On ihme, että voi rukoilla ja että joku kuulee.
Rukous ei paljon vaadi. Huokaus riittää. Nostat katseesi ylös, kumarrat pääsi, seisahdat hetkeksi tai istut alas. Olet keskellä rukousta. Joku huokaa jo sinussa, kun herkistät korvasi.

Voit rukoilla missä tahansa ja koska tahansa. Kaikki äänensävyt ja tavat käyvät. Saat rukoilla niin kuin osaat, mitä yksinkertaisemmin, sitä parempi. Yksi sinulta vaaditaan - että aloitat."

(Lauri Maarala)
"Kun hengität, et yleensä ajattele sitä. Sinä vain hengität ja teet, mitä satut tekemään, Vasta kun jostain syystä hengästyt, huomaat, että olisi hyvä pysähtyä.

Rukous on ilma, jota hengität. Tarvitset sitä, että voisit elää, vaikka et sitä kaiken aikaa muistakaan.  Rukous on yhtä luonnollista. Hengität sisään, keuhkosi täyttyvät ilmasta, vartalosi ojentuu ja tunnet, miten tulet taas eläväksi. 

Sinun on mahdollista rauhoittua ja pysähtyä missä tahansa. Istahdat vain hetkeksi ja lakkaat tekemästä muuta. Tai otat muutaman rauhallisen askeleen ja vain kuuntelet hengitystäsi. Näin olet jo astunut rauhan tielle ja avannut oven sisäiseen pyhäkköösi. 

Missä tahansa oletkin, Jumala on yhtä lähellä kuin ilma, jota hengität."

(Lauri Maarala)
"Olet ehkä huomannut, että rukouksen vaikeus on juuri sen yksinkertaisuudessa. Rukouksen tapoja on vaikka kuinka paljon. Mikä niistä sopisi itselle? Mistä tietää, mikä on oikea tapa? Ja miten pääsisi alkuun?

Entä jos unohtaisit kaikki tekniikat ja ajattelisit, että rukous ei ole jotain, mitä sinä teet? Saat luopua kaikesta hallinnasta, osaamisesta ja tekemisestä. Se on vaikeaa, mutta rukouksen salaisuus on siinä, että saat panna omat tietosi ja taitosi syrjään ja olla vasta-alkaja, aivan kuin ensimmäinen ihminen paratiisissa. Rukous on syntymälahjasi.

Mitä jos aloittaisit tästä: Hengitä hetki rauhassa ja kuuntele sisimpäsi huokauksia. 

Sano: "Tässä olen, tässä hengitän. Hengitän sinussa. Opeta sinä minua rukoilemaan."

(Lauri Maarala)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...