Hiljaista elämää

Hiljaista elämää

1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisenä ei ole sivustakatsojia 

Anna-Mari Kaskinen:
Sana-lehti 
13-14/2015"Pääsiäinen tulee iholle. Pääsiäisenä ei ole sivustakatsojia. On otettava kantaa persoonaan nimeltä Jeesus Kristus.

Uskontunnustuksessa tunnustan uskovani häneen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan ja nousi kolmantena päivänä kuolleista.

Pääsiäisenä on kysymys hänestä. Ei ideasta, joka liittyy etäisesti häneen. Ei syntymän ja kuoleman kiertokulusta tai valon ja pimeyden vaihtelusta. 

On kysymys hänestä, lihaa ja verta olevasta ihmisestä, joka samalla oli Jumalan ainoa Poika.

Pääsiäisenä en voi kulkea hänen ohitseen.

Pääsiäisenä minun pysähdyttävä hänen eteensä ja vastattava hänen katseeseensa, joka kysyy kuin aikanaan Simon Pietarilta:

- Rakastatko minua?"

(Anna-Mari Kaskinen)


"Niin, rakastanko? Mitä on hänen rakastamisensa?

Ajattelen hänen elämäänsä ja tiedän, että ei ole ketään toista, joka olisi kohdannut ihmisiä yhtä rakkaudellisesti ja totuudellisesti kuin hän.

Ajattelen hänen ristintietään ja ymmärrän: ei ole ketään toista, joka olisi antanut henkensä puolestani, ei ketään toista, jonka käsiin voisin jättää syyllisyyteni ja laiminlyöntieni koko painon.

Ajattelen hänen ylösnousemustaan ja tiedän: ei ole ketään toista, jolla olisi tuonelan ja kuoleman avaimet, ei ketään toista, johon turvaten uskallan kohdata rakkaitteni kuoleman ja oman kuoleman.

Ajattelen häntä, joka Pyhän Henkensä kautta on joka hetki lähellä ja tunnustan: ei ole ketään toista, joka päivittäin avaa tien toivottomuudesta iloon. Ei ketään toista, joka antaa mielettömyydelle mielen ja arvottomille arvon."

(Anna-Mari Kaskinen)

" Rakastan, Herra, sinä tiedät että olet minulle rakas, soperran.

Sillä vajavaisella rakkaudella, joka minussa on. Sillä rakkaudella, joka liian harvoin on poikinut niitä tekoja, joita rakkaudesta pitäisi seurata.

Haluan rakastaa ja rukoilen: Anna minulle pyhä armosi, että minä niin kuin Pietari itkisin syntejäni, niin kuin syntinen nainen sinua sydämestäni rakastaisin ja ryövärin kanssa saisin katsella pyhiä kasvojasi taivaass iankaikkisesti."

(Anna-Mari Kaskinen)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...